Wie ik ben

Mijn naam is Pauline Houterman, geboren en getogen in Zeeland. Ik woon nu 15 jaar in Zeist. Zeist was voor mij de ideale plek om te gaan wonen voor mijn studie 'pedagogische wetenschappen' (opvoedkunde) in Utrecht. Het bevalt me hier prima, dus ik ben er, na mijn studie, gewoon blijven wonen.
Ik ben een positief ingesteld persoon, hou van lachen en probeer iets moois te maken van elke dag. Ik vind het leuk om spelletjes te bedenken en te doen, verder vind ik het leuk om met kinderen te kletsen en grapjes met ze te maken.

Waarom ik gezins- & kindercoach ben geworden

Ik heb ontdekt dat het oplossingsgerichte werken, het inspelen op de eigen creativiteit en kracht van kinderen en ouders, de sleutel is tot een gelukkig gezin.

Mijn droom is om zo veel mogelijk gezinnen in Nederland gelukkig te maken. Beginnend rond mijn eigen woonplaats. Daar waar opvoedkundige problemen zijn wil ik gezinnen coachen. Zodat er een mooie band ontstaat tussen de gezinsleden, die behouden blijft als de kinderen zelf al volwassen zijn.

 

Werkervaring

Ik werk nu ruim twee jaar als zelfstandige gezinscoach en dit bevalt me ontzettend goed. Ik haal veel voldoening uit het werk, omdat ik zie dat gezinnen met sprongen vooruit gaan binnen een korte tijd. Daarnaast is mijn werk altijd interessant door de grote verscheidenheid van problemen en de verschillende mensen.

Ik werkte daarvoor al 15 jaar met kinderen en jongeren in verschillende settings. Wat ik bijna altijd merk(te) en ook terug hoor(de) van ouders en collega's is dat kinderen en jongeren mij snel accepteren, dat wordt vooral gezegd over kinderen en jongeren die moeite hebben met nieuwe mensen. Deze kwaliteit komt goed van pas bij gezins- & kindercoaching.

Als u alles wilt weten over mijn werkervaring, klik dan hier.

Cursussen

Naast mijn studie en werkervaring heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot oplossingsgerichte opvoedhulp. Deze cursussen heb ik toe kunnen passen in mijn dagelijkse werk en bij familieleden en vrienden met kinderen, waardoor ik veel heb kunnen oefenen. Zie cursussen.