Wie ik ben

Mijn naam is Pauline Houterman, geboren en getogen in Zeeland. Ik woon nu 15 jaar in Zeist. Zeist was voor mij de ideale plek om te gaan wonen voor mijn studie 'pedagogische wetenschappen' (opvoedkunde) in Utrecht. Het bevalt me hier prima, dus ik ben er, na mijn studie, gewoon blijven wonen.
Ik ben een positief ingesteld persoon, hou van lachen en probeer iets moois te maken van elke dag. Ik vind het leuk om spelletjes te bedenken en te doen, verder vind ik het leuk om met kinderen te kletsen en grapjes met ze te maken.

Missie, doel & visie 

Ik heb 'Gezinscoach Pauline' opgericht, omdat het mij aan het hart gaat dat er in sommige gezinnen sprake is van disharmonie. Ik heb gemerkt dat dit invloed kan hebben op de rest van het leven van een kind en de ouders en dat is zonde. Daarom is mijn missie om gezinnen de harmonie terug te laten vinden. Zodat er een mooie band ontstaat tussen de gezinsleden, die behouden blijft als de kinderen zelf al volwassen zijn. Ik wil hierbij de krachten, kwaliteiten en zelf geformuleerde doelen van alle gezinsleden gebruiken, zodat het echt maatwerk wordt waar iedereen achter staat. Daarnaast werk ik met oplossingsgerichte technieken, omdat ik van mening ben dat er met die methode het snelst verandering komt.

Mijn doel is dat ik zo veel mogelijk gezinnen ga helpen hun opvoedkundige problemen op te lossen. Ik begin daarbij rond mijn eigen woonplaats. Ik ben aangesloten bij de gemeenten, zodat mijn diensten vergoedt worden, ik kan hierdoor iedereen helpen.

Daarnaast heb ik een visie. Ik wil namelijk de mensen gaan bereiken die nu nog denken dat ze het allemaal zelf moeten kunnen. Ik vind deze gedachte

namelijk niet kloppen. Je hebt geen handleiding gekregen bij je kind en als je geen opvoedkunde hebt gestudeerd, waarom zou je het dan zelf moeten kunnen? Deze en andere taboe gedachten wil ik de wereld uit helpen. Dit doe ik door de verhalen van gezinnen aan jullie te laten lezen, hier en op Facebook (alleen met toestemming van gezinnen).

Werkervaring

Ik werk sinds januari 2017 als Gezinscoach Pauline en dit bevalt me ontzettend goed. Ik haal veel voldoening uit het werk, omdat ik zie dat gezinnen met sprongen vooruit gaan binnen een korte tijd. Daarnaast is mijn werk altijd interessant door de grote verscheidenheid van problemen en de verschillende mensen. Verder vind ik het werk ook leuk, omdat we altijd werken naar oplossingen in plaats van dat we (lang) focussen op problemen, dit maakt het werk positief. Tot slot vind ik het leuk dat er, tijdens de serieuze gesprekken, ook altijd een dosis humor aanwezig kan zijn. Dit maakt de gesprekken niet alleen leuk een laagdrempelig, ik denk dat het zelfs nuttig is. De situatie wordt namelijk wat luchtiger, zodat er energiek aan de doelen gewerkt kan gaan worden.

Ik werkte hiervoor al 15 jaar met kinderen en jongeren in verschillende settings. Wat ik bijna altijd merk en ook terug hoor van ouders en collega's is dat kinderen en jongeren mij snel accepteren, dat wordt vooral gezegd als het gaat over kinderen en jongeren die moeite hebben met nieuwe mensen. Deze kwaliteit komt goed van pas bij m'n huidige baan.

Ik ben HKZ gecertificeerd. Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar. Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. Zie hkz.nl

Ik ben SKJ-geregistreerd, SKJ, of Stichting Kwaliteitsregister Jeugd is een beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Zie skjeugd.nl

Ik ben lid van de NFG, deze beroepsgroep is een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt daar waar mogelijk, bijvoorbeeld bij verzekeringen, wetten, regelgeving en beleid conform AVG (de privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming). Zie de-nfg.nl

Als u nog meer wilt weten over mijn werkervaring, klik dan hier.

Cursussen

Naast mijn studie en werkervaring heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot oplossingsgerichte opvoedhulp. Deze cursussen heb ik toe kunnen passen in mijn dagelijkse werk en bij familieleden en vrienden met kinderen, waardoor ik veel heb kunnen oefenen. Zie cursussen.

 

Gezinscoach Pauline is aangesloten bij: