Oplossingsgericht vs Adviezen

Ik wil jullie het verhaal vertellen over de aap en de vis
Door een zware storm is er een aap op een eiland gestrand. Terwijl hij in een boom zit, ziet hij een vis die tegen de stroom in zwemt. Voor de aap is het duidelijk dat de vis in nood is. Vriendelijk als de aap is besluit hij de vis te helpen.
De aap klimt op de tak die boven de vis bungelt. Als hij boven de vis is steekt hij zijn hand uit en kan hij de vis uit het kolkende water redden.
De aap klimt, met de vis in zijn hand, uit de boom. Hij legt de vis voorzichtig op de droge grond. De vis slaat nog enkele keren wild om zich heen om zich daarna vredig neer te leggen. De aap is blij en tevreden. Hij heeft de vis gered!

 

Mensen denken vaak vanuit hun eigen situatie en achtergrond waardoor ze niet aansluiten bij degene die ze willen helpen.

Ik geef geen ongegronde adviezen uit mijn eigen ervaring, om de simpele reden dat niemand hetzelfde is of denkt. Met oplossingsgerichte hulp komen we er samen achter wat bij jullie past en wat voor jullie goede oplossingen zijn. Komen we tot de conclusie dat er andere of specialistische hulp nodig blijkt te zijn, dan zullen we de gemeente weer raadplegen.

 

Bron verhaal en plaatje: http://www.woordvoorhethart.nl/de-aap-en-de-vis/