Samen( )werken aan een fijnere gezinssituatie

Methode 1 - Oplossingsgerichte Gezinscoaching

Tijdens de coaching worden effectieve technieken uit de oplossingsgerichte therapie gebruikt.
Oplossingsgerichte coaching is eigenlijk het zoeken naar de mogelijkheden in plaats van het focussen op de problematiek. Ik ben benieuwd naar de sterke kanten en kwaliteiten van een gezin; succesverhalen, creativiteit, hobby's en passies. Door de positieve werking van oplossingsgerichte coaching komen ouders en kind(eren) in hun kracht te staan. Hierdoor ontstaat er zelfvertrouwen en energie om hun eigen bedachte doelen te realiseren.

Methode 2 - Video-Hometraining

De tweede mogelijke hulpmethode is Video-Hometraining. Vaak handig als er jongere kinderen in het gezin zijn (onder de 5). Na uitvraag over de hulpvragen van het gezin zal ik, aan de hand van camerabeelden, aanbevelingen doen om het gezin te helpen. Geschikt om communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren, medewerking van de kinderen te bevorderen en ruzies te verminderen.

Meer informatie of een afspraak maken

Bent u op zoek naar passende opvoedingsondersteuning? Zijn er opvoedproblemen, zorgen, gedragsproblemen of zijn er conflicten in huis? En wilt u hier eigenlijk wel eens verandering in zien? Neem dan contact op met Gezinscoach Pauline.

Waar?

Ik kom bij u thuis voor een kennismakingsgesprek en de opvoedingsondersteuning, zodat de hulp laagdrempelig en persoonlijk is en in een vertrouwde omgeving plaatsvindt.

Ik woon zelf in Zeist, maar ik kan overal naartoe fietsen of rijden.

Woont u in de gemeente Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Zeist dan kan mijn hulp mogelijk vergoed worden, doordat ik gecontracteerd zorgaanbieder ben bij deze gemeenten.

Hulpvorm wijzigen

Het gezin, ouders en kinderen, kunnen altijd met Gezinscoach Pauline praten als zij dingen anders zouden willen, dat kan zijn de hulpvorm van coaching veranderen naar filmen of andere methodes toepassen, zoals het magische schatkist avontuur, of meer speelsheid en beweging in de sessies toevoegen. Of alles naar wens gaat zal ook af en toe door middel van feedback formulieren worden gevraagd. Ook houdt gezinscoach Pauline zelf in de gaten dat er afwisseling in de sessies zit om het voor iedereen zo leuk mogelijk te houden.

Het kan zijn dat gedurende de coaching blijkt dat de hulp van gezinscoach Pauline niet toereikend is. In dat geval wordt met u overlegd of een andere zorgaanbieder beter zou passen. Hierbij is een nieuwe verwijzing nodig van het CJG /  jeugdloket of huisarts, waarbij gezinscoach Pauline kan ondersteunen indien gewenst.

Ontspanningsmomentje voor jezelf nodig?

Voor alle gezinnen die Gezinscoach Pauline coacht, biedt Astrid Gill, van Massagepraktijk Agisa, de eerste massage met 15% korting aan.

Zie alle soorten massages en tarieven op: https://massagepraktijkagisa.nl/
Adres: Johan van Oldenbarneveltlaan 62, Zeist
Astrid is echt geweldig, ze geeft echt heerlijke massages en je komt helemaal tot rust bij haar!