Gezinscoaching vs Individuele coaching

De problemen waarmee we aan de slag gaan, als u voor gezinscoaching kiest, zijn problemen die op het hele gezin invloed hebben. Ook is het mogelijk dat er terugkomende negatieve wisselwerkingen tussen de gezinsleden zijn. De problemen die spelen hebben op ieder gezinslid een bepaalde invloed en uitwerking, de een wordt stil, de ander wordt boos. Alle gezinsleden hebben per situatie op een bepaalde manier invloed op elkaar. Ik geef om deze redenen gezinscoaching en minder vaak individuele coaching. 

Als het hele gezin bij elkaar komt om te praten kan ieder gezinslid horen wat de anderen graag zouden willen. Naar mijn ervaring vinden gezinsleden het heel interessant en goed om eens te horen wat de anderen willen op een positief verwoorde manier.

Daarnaast kunnen we bij gezinscoaching naar het hele systeem kijken, dus niet alleen naar het gezin, maar ook naar belangrijke mensen om hen heen, zoals vrienden, leerkrachten, andere familieleden, enzovoort. Indien dit helpend is kunnen we deze mensen ook uitnodigen.