Wie ik ben

Mijn naam is Pauline Houterman, geboren en getogen in Zeeland. Ik woon nu 15 jaar in Zeist. Zeist was voor mij de ideale plek om te gaan wonen voor mijn studie 'pedagogische wetenschappen' (opvoedkunde) in Utrecht. Het bevalt me hier prima, dus ik ben er, na mijn studie, gewoon blijven wonen.
Ik ben een positief ingesteld persoon, hou van lachen en probeer iets moois te maken van elke dag. Ik vind het leuk om spelletjes te bedenken en te doen, verder vind ik het leuk om met kinderen te kletsen en grapjes met ze te maken.

Missie en visie van Gezinscoach Pauline

Ik heb 'Gezinscoach Pauline' opgericht omdat, omdat het mij aan het hart gaat dat er in sommige gezinnen sprake is van disharmonie. Ik heb gemerkt dat dit invloed kan hebben op de rest van het leven van een kind en de ouders. Daarom wil ik graag helpen om een gezin de harmonie terug te laten vinden. Ik wil hierbij de krachten, kwaliteiten en zelf geformuleerde doelen van alle gezinsleden gebruiken, zodat het echt maatwerk wordt waar iedereen achter staat. Daarnaast werk ik met oplossingsgerichte technieken, omdat ik van mening ben dat er met die methode het snelst verandering komt.

Wat ik wil bereiken is dat ik zoveel mogelijk gezinnen, arm of rijk, in Nederland kan helpen. Ik begin daarbij rond mijn eigen woonplaats. Ik ben daarom aangesloten bij de gemeenten, zodat mijn diensten vergoedt worden. Daar waar opvoedkundige problemen zijn wil ik gezinnen coachen. Zodat er een mooie band ontstaat tussen de gezinsleden, die behouden blijft als de kinderen zelf al volwassen zijn.

Werkervaring

Ik werk nu ruim twee jaar als zelfstandige gezinscoach en dit bevalt me ontzettend goed. Ik haal veel voldoening uit het werk, omdat ik zie dat gezinnen met sprongen vooruit gaan binnen een korte tijd. Daarnaast is mijn werk altijd interessant door de grote verscheidenheid van problemen en de verschillende mensen.

Ik werkte daarvoor al 15 jaar met kinderen en jongeren in verschillende settings. Wat ik bijna altijd merk en ook terug hoor van ouders en collega's is dat kinderen en jongeren mij snel accepteren, dat wordt vooral gezegd als het gaat over kinderen en jongeren die moeite hebben met nieuwe mensen. Deze kwaliteit komt goed van pas bij gezins- & kindercoaching.

Als u alles wilt weten over mijn werkervaring, klik dan hier.

Cursussen

Naast mijn studie en werkervaring heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot oplossingsgerichte opvoedhulp. Deze cursussen heb ik toe kunnen passen in mijn dagelijkse werk en bij familieleden en vrienden met kinderen, waardoor ik veel heb kunnen oefenen. Zie cursussen.